F.A.Q.

1. Er zit een groene bloem in mijn Spathiphyllum. Is dit normaal?

Het kan gebeuren dat een witte bloem groen verkleurt. Dit komt voor als een bloem bijna uitgebloeid is; de bloem kleurt dan van wit naar groen. Het gebeurt niet altijd, maar dit is wel het natuurlijke verouderingsproces. Maar vergeet niet, deze groene bloem heeft ook zijn sierwaarde.

2. Ik heb mijn Spathiphyllum nu al een tijd en er komen geen nieuwe bloemen in, wat nu?

Waarschijnlijk heeft de plant een tijdje geen nieuwe bladeren aangemaakt. De plant moet hiertoe aangezet worden, geef de plant daarom tijdelijk iets minder water dan normaal. Als dit niet helpt, geeft u de plant een andere plaats. Zodra de plant weer nieuwe bladeren geeft, zal deze na enige tijd ook weer gaan bloeien.

3. Wat moet ik doen met gele bladeren en / of bruine bloemen?

U kunt gele bladeren met een schaar afknippen. Bruine bloemen zijn meestal eenvoudig te verwijderen, als dit niet lukt kan het ook met een schaar.

4. De bladeren van mijn Spathiphyllum worden stoffig, wat kan ik hieraan doen?

U mag de plant best afspoelen of afsoppen met water, bij voorkeur regenwater neemt het stof goed weg. Zet uw plant dus eens buiten tijdens een flinke regenbui! (Let er wel op dat het niet te koud is.)

5. De bladeren van mijn Spathiphyllum worden lichter van kleur, wat kan ik hieraan doen?

Het antwoord is eenvoudig: zet de plant op een donkerder standplaats en geef hem iets meer plantenvoeding. Ook kunt u een bladvoedingspray op het blad spuiten. Na enige tijd zal de plant weer donkerder blad krijgen.

Bekijk alle soorten Cupido™ Spathiphyllum