Gezondheid

Sigaretten, printers, kopieerapparaten, uitlaatgassen, ozon…. ze bedreigen de kwaliteit van onze lucht. En daarmee ons welzijn!

Met een luchtverfrisser uit de fabriek kunt u die geurtjes camoufleren, maar lost dat eigenlijk iets op?

De ruimtevaartorganisatie NASA heeft aangetoond dat Spathiphyllum de lucht zuivert van schadelijke stoffen. En het mooie is: u krijgt er zuivere zuurstof voor terug. En in een groene atmosfeer is het bovendien véél prettiger werken!

Wist u dat het binnenklimaat van een derde van alle moderne kantoorgebouwen in Europa niet voldoet aan richtlijnen voor gezond binnenklimaat en dat hierdoor het ziekteverzuim veel hoger is dan normaal?

Verminderen gezondheidsklachten

Een goed binnenklimaat op de werkplek is een randvoorwaarde voor het optimaal presteren van medewerkers.

In veel werkruimten is de lucht te droog en komen schadelijke stoffen voor die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Veel gehoorde klachten zijn droge keel, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan ogen, luchtwegen en huid, en hoesten.

Het plaatsen van luchtzuiverende planten kan deze gezondheidsklachten sterk verminderen.

Planten voorzien de lucht van waterdamp, absorberen warmte en geluid en kunnen schadelijke stoffen opnemen en afbreken. Mensen ervaren werkplekken met planten ook als prettiger, wat leidt tot een aantoonbare afname van stress en sick building symptomen als hoofdpijn en vermoeidheid.

5 redenen voor groen thuis en op het werk

  • Moeheid, hoofdpijn, hoesten en geïrriteerde ogen verminderen met 30%. •
  • Medewerkers zijn minder gestresst.
  • Beeldschermwerkers voelen zich prettiger en zijn productiever.
  • Planten verlagen blijvend het ziekteverzuim. In een Noors ziekenhuis daalde dit van 15% naar 5%. Dit is een verlaging van 60%.
  • Naast het verbeteren van de ventilatie en het apart plaatsen van printers en kopieermachines kunnen planten helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit op de werkplek. Ze verdampen water via de bladeren, absorberen warmte (en geluid) en zuiveren de lucht van stof en verontreinigingen. Planten houden zo het klimaat gezonder en stabiel, en verminderen sick building- en astma-achtige klachten.

Planten geven niet alleen binnen het gebouw enkele voordelen. Bladverliezende planten aan de zonzijde van het gebouw houden zomers de warmte tegen en brengen ‘s winters de warmte binnen. Dit kan 20% besparen op de verwarmingskosten binnen een bedrijf.

Bekijk alle soorten Cupido™ Spathiphyllum
Antwoord op al uw vragen vindt u in onze faq